Predica Expozitiva

Predica Expozitiva

un manual de homiletica ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui slujitor al lui Dumnezeu din tara noastra

Predica expozitiva este recunoscuta drept cea mai buna metoda de raspandire a Cuvantului lui Dumnezeu printre oameni. Este o perla de mare valoare si profesorii de homiletica (arta predicarii) sublineaza intotdeauna acest fapt. Totusi, multi dintre acesti profesori stiu ca foarte putine predici de astazi mai pot fi numite predici expozitive.

Predica expozitiva sufera astazi, mai ales, din cauza neglijarii ei. Ea este neglijata, fiindca lucratorii n-au la dispozitie o metodologie adecvata. Cu alte cuvinte, predica expozitiva este dorita, dar nu multi stiu cum s-0 pregateasca.

Aceasta carte, Predica Expozitiva, a fost scrisa tocmai pentru a remedia acest neajuns si pentru a fi folosita in practica. Acum, studentul isi va putea face propriul sau plan de lucru si va putea sa-si alcatuiasca propria predica. Va putea face lucrul acesta chiar in timpul studierii acestui curs biblic. Cursul acesta pune accentul pe metodologie. Este un ghid ce calauzeste studentul pas cu pas de-a lungul unui proces ce are ca finalitate realizarea predicilor expozitive.

Cursul acesta, de asemenea, il va ajuta pe student chiar si dupa parcurgerea lui. Manualul acesta de studiu individual poate fi o referinta in alcatuirea predicilor. Studentul poate reveni mereu la modelele, structurile si materialele necesare pentru alcatuirea unei predici. Ca manual de referinta, studentul va gasi in el si schite complete de predici. Le poate lua drept model pentru materialele de care are nevoie in alcatuirea unei predici. In plus, aceste schite il vor ajuta in realizarea unei serii de predici.

Dar, asta nu este tot. Folosind acest curs de studiu individual ca manual de referinta, studentul poate revedea pasii necesari explicarii unui pasaj biblic. Acesti pasi il vor putea ajuta si in expunerea sa din cadrul predicii. Mai mult, el poate gasiun mod de realizare a unui calendar de predici. Deci, cu o metodologie adecvata, cu modele de predici, sugestii pentru serii de predici si ajutor in interpretare, cursantul va fi mult mai bine pregatit pentru a sluji in cadrul Imparatiei lui Dumnezeu, prin predicarea Cuvantului divin.

Manualul de studiu prezentat mai sus este realizat in asa fel incat sa poate fi usor de asimilat. El este adaptat nevoilor pastorilor, studentilor la teologie si celor care doresc sa dobandeasca o educatie religioasa dupa ce au absolvit si alte scoli laice.

Pretul acestui curs biblic este de 50 lei + cheltuieli postale. Este editat de catre International Correspondence Institute – Brussels, Belgium ( acelasi institut prin corespondenta care a editat cursurile biblice “Galateni si Romani”, “Studiul Noului Testament – manualul de studiu” si “Calatorie prin Vechiul Testament – manualul de studiu” —- cursuri folosite in prezent de catre BEE International ).

Cei care sunt interesati sa cumpere un exemplar, puteti lasa un mesaj la comentarii sau scrieti un e-mail la: scoalabiblicaprincorespondenta@yahoo.com

*****************************************************

Introducerea cursului

Secţiunea 1: SA INTELEGEM PREDICA EXPOZITIVĂ.

1. Ce este predica expozitivă?

2. Necesitatea şi rezultatele predicii expozitive

Secţiunea 2: PRIMII PAŞI ÎN ALCĂTUIREA PREDICILOR EXPOZITIVE

3. Alegerea subiectului şi a temei

4. Scrierea unei propoziţii pentru o predică

5. Alcătuirea unei propoziţii tranziţionale

Secţiunea 3: ALŢI PAŞI ÎN ALCĂTUIREA PREDICILOR EXPOZITIVE

6. Alegerea diviziunilor principale şi a diviziunilor secundare

7. Alcătuirea introducerii şi a încheierii

8. Dezvoltarea abilităţii de a pregăti predicile expozitive

Secţiunea 4: MODELE DE PREDICI PENTRU VARIETATE

9. Predicarea pe baza unei naraţiuni biblice

10. Predicarea despre situaţii din viaţă şi principii biblice

11. Predicarea pe baza versetelor-cheie şi a pildelor

Secţiunea 5: EXPUNEREA CORECTĂ ŞI PREDICAREA PLANIFICATĂ

12. Studierea unui pasaj biblic pentru expunere: folosirea contextului

13. Predica expozitivă: organizarea unui plan de predicare

Glosar

Bibliografie

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s