Miroase a El!

Tocmai am primit prin e-mail această prezentare frumoasă şi am decis s-o postez pe blog pentru ca şi alte persoane să poată beneficia de ea. Citiţi-o cu atenţie, şi cred că trebuie să vă luaţi batistele lângă voi ( dacă este cazul )

Îi mulţumesc colegului meu de slujire, pastorul Lucian Dăduică, pentru bunăvoinţa de a-mi trimite acest powerpoint.

  

Mai jos, aveti prezentarea in powerpoint

 

Mai jos, aveti prezentarea de pe YouTube Channel

–––––––––––––––––––––––––––––-

Slide 1:  “Miroase a Dumnezeu” !

Slide 2:  Un vânt rece de martie aduse miros de moarte în acea noapte în Dallas, Texas, când veni doctorul. Intra în rezerva Dianei Blessing, care înca se afla sub efectul anesteziei, dupa operatie. Sotul ei, David, îi lua mâna în asteptarea ultimelor vesti. In acea dupa-amiaza de 10 martie 1991, complicatiile au facut ca Diana sa se supuna unei operatii de cezariana la numai 24 de saptamâni de sarcina, pentru a da nastere fiicei sale, Dana Lu Blessing.

Slide 3:  Masurând doar 12 inch lungime si de-abia cântarind 714 grame, ei stiau ca era periculos de prematura.

Slide 4:  Cuvintele medicului au cazut ca o bomba: „Nu cred ca va supravietui”, rosti pe un ton blând. “Sunt doar 10% sanse sa reziste pâna dimineata; si chiar daca traieste, viitorul sau ar putea fi crud.”

Slide 5:  Paralizati de neîncredere, David si Diana l-au ascultat pe doctor descriind problemele devastatoare pe care Dana va trebui sa le înfrunte daca va supravietui.

Slide 6:  Nu va putea merge, vorbi, probabil va fi oarba si cu siguranta ar putea avea alte complicatii, de la paralizie cerebrala la un complet retard mental, etc.

Slide 7:  “Nu!  Nu!” e tot ce Diana reusea sa rosteasca.

Slide 8:  Ea si David, împreuna cu fiul lor de 5 ani au visat intens la ziua când vor avea o fetita cu care sa formeze o familie de patru persoane. Acum, în doar câteva ore, visul începea sa se destrame.

Slide 9:  Dupa câteva zile, o noua agonie pentru David si Diana.  Intrucât sistemul nervos al Danei era “crud”, cel mai suav sarut sau o mângaiere îi accentuau disconfortul, asa ca nici macar nu puteau sa o tina la piept pentru a-i oferi dragoste.

Slide 10:  Tot ce puteau sa faca, în timp ce Dana lupta singura sub lumina ultravioleta, conectata la tuburi si cabluri, era sa se roage la Dumnezeu sa fie alaturi de iubita lor fiica. Dana nu a avut momente de crestere spectaculoasa.

Slide 11:  Insa dupa câteva saptamâni, câstigase lent câteva grame.

Slide 12:  Când Dana a împlinit doua luni, parintii ei au putut sa o îmbratiseze pentru prima data. Si doua luni mai târziu, desi doctorii au continuat sa avertizeze ca sansele de supravietuire, sau de a trai o viata normala erau aproape nule, Dana iesi din spital, asa cum mama ei prezise.

Slide 13:  Cinci ani mai târziu, Dana era o fetita micuta dar vesela, cu ochisori gri stralucitori si o incontestabila pofta de viata. Nu arata nici un simptom de vreun retard mental sau fizic. Era pur si simplu tot ce o fetita de vârsta ei poate fi si poate mai mult de-atât.  Dar, acest final fericit nu este sfârsitul povestirii.

Slide 14:  Intr-o dupa-amiaza de vara, era anul 1996, în vecinatatea casei din Irving, Texas, Dana statea în poala mamei sale, la marginea terenului unde fratele sau Dustin se antrena la baseball. Ca de obicei, Dana nu contenea sa vorbeasca cu mama sa, si cu câtiva adulti asezati în apropiere, când dintr-odata deveni tacuta. 

Isi încrucişă braţele la piept si întreba : ”Simti mirosul?”

Adulmecând aerul si simtind apropierea unei furtuni, Diana raspunse:  “Da, miroase a ploaie”.

Dana inchise ochii si întreba din nou: “Simti mirosul?”

Mama sa îi raspunse:  “Da, miroase a ploaie, cred ca o sa ne ude bine”.

Slide 15:  Dana dadu din cap, îsi îmbratisa umerii cu mânutele ei mici si spuse cu hotarâre: „Nu. Miroase a El”

Slide 16:  “Miroase a Dumnezeu când îti pui capul pe pieptul Lui” Ochii Dianei se umplura de lacrimi în timp ce Dana se duse sa se joace cu ceilalti copii. Inainte ca ploaia sa înceapa, cuvintele fiicei sale confirmara ceea ce Diana si toti membrii familiei Blessing au stiut tot timpul…

Slide 17:  … In timpul acelor lungi zile si nopti din primele luni de viata, când micuta era prea sensibila pentru a fi atinsa, Dumnezeu a tinut-o pe Dana la piept, si ceea ce ea îsi aminteste atât de bine, e mirosul dragostei Lui.

Slide 18:  Azi dimineata, când Dumnezeu a deschis fereastra cerului, m-a vazut si m-a întrebat:  “Fiule, care e dorinta ta cea mai mare astazi?”  Eu i-am raspuns:  “Doamne, pazeste pe cel ce citeste acest mesaj, familia si prietenii lui”.

„Iubirea lui Dumnezeu e ca un ocean, se poate vedea unde începe dar nu si unde se sfârseste”

Ingerii exista, dar cum nu toti au aripi, uneori îi numim PRIETENI.

Slide 19:  Dumnezeu sa te binecuvinteze!

Anunțuri

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s