Vincent van Gogh

Pasiunea lui Vincent pentru lucrarea Domnului l-a dus tocmai la minele de cărbune din Belgia unde le-a predicat minerilor, a avut grijă de cei răniţi, le-a dat de mâncare celor înfometaţi şi a câştigat pacea în sufletele oamenilor.

Biserica lui era plină la capacitate maximă de cei care erau nerăbdători să audă despre Domnul Isus Hristos. Însă, superiorii săi nu s-au bucurat fiindcă Vincent purta vechituri, locuia într-o cocioabă iar salariul său şi-l dădea săracilor.

– „Arăţi mai rău decât cei pe care ai venit să-i înveţi”, spuneau ei.

– „Oare Isus nu ar fi făcut la fel?”, întrebă Vincent.

Şefii lui nu au fost de acord şi l-au concediat din lucrare. S-a simţit rănit şi furios; singura lui dorinţă fusese să zidească o biserică care să-L slăvească pe Dumnezeu, deci de ce nu a îngăduit Dumnezeu să se întâmple acest lucru?

Într-o zi, s-a uitat la un miner bătrân care se lupta sub o încărcătură de cărbune. Mişcat de privelişte, a început să schiţeze o figură cocoşată. Şi cu toate că nu şi-a dat seama la vremea respectivă, Vincent îşi descoperise adevărata chemare. Tânărul predicator care a fost respins de către cei din cultul său, a devenit un artist pe care lumea îl va ţine minte multă vreme: Vincent van Gogh

Extras din Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi – meditaţii zilnice

Reclame

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s