Concertul …

 Când luminile din încăpere s-au stins şi concertul era pe cale să înceapă, mama s-a intors la locul ei şi a descoperit că fiul sau dispăruse. Dintr-o dată, cortinele au fost date la o parte şi lumina reflectoarelor a poposit pe impresionantul pian Steinway de pe scenă.
 Ingrozită, mama văzu că baieţelul ei se aşezase la claviatură, apăsând pe clape şi alegând cu grijă notele cântecelului „Twinkle,Twinkle Little Star”.

 In acea clipă, marele maestru pianist şi-a făcut intrarea în scenă, a mers repede la pian şi i-a şoptit băiatului la ureche: „Nu te opri. Continuă să cânţi”. Apoi, aplecându-se, Paderewski şi-a întins mâna stângă şi a început să completeze melodia, adăugând partea de bas. După puţin timp, şi-a întins  şi mâna dreaptă, de cealaltă parte a băiatului şi a adăugat un acompaniament cursiv.

Impreună, bătrânul maestru şi tânărul ucenic au transformat o situaţie ce s-ar fi putut dovedi a fi dezastruoasă, într-o experienţă extraordinar de creativă. Cei din public au fost atât de fascinaţi, încât nu şi-au putut aminti ce a mai cântat marele maestru după aceea. Şi-au amintit doar piesa clasică: „Twinkle, Twinkle Little Star”.

Aşa stau lucrurile şi cu Dumnezeu. Ceea ce poţi realiza doar de unul singur este puţin probabil ceva demn de  a fi reţinut. Ne dăm silinţa să fim cât mai buni, dar rezultatele nu sunt întotdeauna o muzică frumoasă şi armonioasă. Cu toate acestea, cu ajutorul Maestrului, lucrarea vieţii noastre poate fi cu adevărat frumoasă.

Data viitoare când îţi propui să faci lucruri măreţe, ascultă cu atenţie. S-ar putea să auzi vocea Maestrului, cum îţi şopteşte la ureche: „Nu te opri. Continuă să cânţi”.

Fie să-I simţi braţele în jurul tău şi cum te ajută să-ţi transformi  micile încercări în adevărate capodopere. Tine minte, Dumnezeu nu îi cheamă pe cei pregătiţi, ci mai degrabă, îi pregăteşte pe cei „chemaţi”.

Viaţa se măsoară mai exact prin vieţile pe care le atingi, şi nu prin lucrurile pe care le dobândeşti. Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze şi să fie mereu alături de tine!

Şi ţine minte: „Nu te opri. Continuă!!!

Reclame

3 gânduri despre „Concertul …

 1. voi continua sa cant…caci stiu ca El imi poarta mana…si ma acompaniaza…frumos articol…binecuvantari:)

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Bianca,

  Multumesc pentru comentariu.
  Si pe mine m-a atins intr-un mod extraordinar.
  Atunci cand lucram alaturi de Domnul este fantastic de stiut faptul ca „El canta impreuna cu noi”, adica sustine lucrarea pe care o facem. In Marcu 16:20b citim ca „Domnul lucra impreuna cu ei, si intarea Cuvantul …”. Imaginea splendida a lucrarii alaturi de El.

  Marius Motora

 2. frumoasa ilustratie! adevarul e ca nu pot face nimic bun fara El si nimic nu ma face sa ma simt mai implinita si mai in siguranta decat sa stiu ca El e langa mine, ca sunt in bratele Lui, viata nici nu are sens inafara bratelor LUi…
  fii binecuvantat in lucrarea aceasta!
  nepoata ta, Roxana 🙂

  ––––––––––––––––––––––

  Roxy,

  Ma gandeam sa-ti scriu aceasta istorioara pe blog, avand in vedere darul fantastic pe care Dumnezeu l-a asezat in tine. Chiar daca este vorba de ceva cantat la pian, lucrul acesta se potriveste de minune si in contextul picturii. Atunci cand vei mai picta, nu uita ca Domnul este acolo langa tine, chiar pictand impreuna cu tine. Fantastic, nu-i asa?

  Mergi la „Jesus picture” sa vezi ceva extraordinar. Un tanar talentat ce poate face cu darul pe care Dumnezeu l-a asezat in el.

  Fii binecuvantata.

  Marius

 3. multumesc mult pentru incurajarea ta,Marius!
  am vizionat clipul” Jesus picture” pe youtube si am ramas fara cuvinte, superb !!!
  adevarul e ca si eu tanjesc sa gasesc o modalitate prin care sa folosesc darul pe care mi L-a dat in lucrarea Lui…

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s