„Spamul” – citiţi cu atenţie!

FOLOSIREA RATIONALA A EMAILULUI

Mare atentie: Acest mesaj contine cateva sfaturi utile, referitoare la folosirea emailului. Este benefic pentru voi si pentru toti ceilalti. Va rog, gasiti-va cateva minute necesare pentru a-l citi. Este foarte important pentru voi!
mouse_writing.gif
1. Ce este un SPAM?
Este un mesaj publicitar sau ceva de genul DEVENITI milionar in timp ce dormiti. Este un mesaj NESOLICITAT.
2. Cum au aflat adresa voastra?
Cel mai des, se fura adresele din mesajele care se trimit masiv, ca de exemplu, intamplari din care se invata ceva, prezentari power point, etc., si care, la randul lor, sunt retrimise CU TOATA LISTA DE ADRESE DE EMAIL VIZIBILA. Dupa care, culmea, listele respective se vind sau se negociaza cu alti spammeri (autori si manipulatori de spam).
3. Ce-i de facut pentru a evita spamul?
        A. De fiecare data cand trimiteti un email la mai mult de 1 (un) destinatar, si nu este necesar ca acestia sa-si vada reciproc adresele, ca de ex. o povestire, folositi modul BCC (Blind Carbon Copy). Modul BCC face ca lista destinatarilor SA NU APARA in continutul mesajului. FOLOSITI INTOTDEAUNA MODUL BCC!
       B. Atunci cand dati un FORWARD (redirectionare) pe un mesaj, dedicati doar cateva secunde pentru A STERGE TOATE ADRESELE ce provin din emailul anterior.
CAT SE POATE DE SIMPLU!
4. Ce sunt acele emailuri de genul: Salvati saraca fetita bolnava de cancer?
Ei bine, toate, TOATE aceste emailuri care va cer sa faceti un FORWARD (redirectionare) sunt O MINCIUNA! Stergeti-le!
Atentie: unele dintre ele sunt virusate sau contin alte surprize nedorite. NICI O COMPANIE (ca MICROSOFT, de exemplu) nu doneaza bani pentru redirectionarea acestor mesaje. NICIODATA SI NIMENI nu o face! Zilnic circula astfel de mesaje pe net. Daca vreo companie ar trebui sa doneze intr-adevar acei bani, ar cheltui milioane de dolari, ceea ce nu se face!
5. Si virusii?
Nu trimiteti si nu deschideti (executati) fisiere .exe sau .doc, decat daca sunteti siguri ca provin dintr-o sursa de incredere. Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virus. Nu este suficient sa aveti un antivirus instalat, pentru ca antivirusii INTOTDEAUNA sunt ramasi in urma. Iar intr-o campanie de spam, virusii se multiplica intr-o zi cu milioanele, iar antivirusii de-abia daca incep sa-i detecteze in cateva zile, saptamini sau chiar mai mult.
6. Si ce se intimpla cu linkul REMOVE dintr-un spam?
ESTE DE ASEMENEA O MINCIUNA! Adica, atunci cand vi se trimite un spam (email nesolicitat) si vi se spune ca, daca vreti sa fiti eliminat de pe lista, sa raspundeti cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din lista, care emailuri sunt reale si valabile. Raspunzindu- le, in mod automat si indirect nu faceti altceva decat sa le confirmati ca adresa voastra este reala, iar ei nu numai ca va trimit spam in continuare, ba chiar vind adresa voastra de email altor spammeri.
NICIODATA sa nu raspundeti, NICIODATA! – la fel si pe messenger! Yahoo sau orice alta companie de email nu se inchide, si nu sterge conturi. Un cont de email este dezactivat numai daca acesta nu este folosit un timp mai indelungat. Mai multe detalii privind combaterea spamurilor gasiti la adresa: http://spam. abuse.net/
Daca vei trimite acest mesaj si altor persoane, nu uita sa-l trimiti cu BCC (copie oculta). De asemenea, sterge adresa expeditorului, caci daca nu o faci, aceasta va ramane inscrisa in corpul mesajului. Pentru a nu comite din nou aceste erori, si pentru ca Internetul si casuta noastra electronica sa fie mai curate.
Emailurile in lant sunt instrumente folosite de catre webmasterii paginilor porno, ale companiilor care vand orice, ale cazinourilor online, ale agentiilor de castiguri rapide, intr-un cuvant, firme care negociaza si vand liste de adrese email, precum si altele care se folosesc de spam pentru a exista.
feather_writes.gif
Scopul anunturilor in lant este de a se (re)trimite ceva de genul:
1. Ajutor pentru un copil bolnav.
2. Cum ca Ericsson/Nokia/ Motorola fac cadou telefoane celulare.
3. Virus nou: nu-l deschide! (se numesc alarme false, sau hoaxes).
4. Bill Gates face cadou 5000$ si o calatorie la Disney World daca…
5. Vei avea mare noroc, cu cat trimiti mai repede si la mai multe persoane acest mail.
6. Retrimite-l la cat mai multi, si de asemeni  celui/celei care ti l-a trimis tie, ca sa-i arati cat de mult il/o iubesti. …si multe altele care, in mod normal, apeleaza la sentimentele voastre umanitare, sau la dorinta de a vi se implini visurile, la speranta voastra ca, trimitind mai multe cópii veti avea mai mult noroc in viata, la frica voastra ca anumite fapte (ca cele descrise in acele mesaje) vi s-ar putea intampla voua sau celor apropiati, la dorinta voastra de a trimite stiri interesante sau glume prietenilor vostri, etc., etc., etc… pentru ca, mai apoi, chiar aceste emailuri sa ajunga din nou la spammeri, imbogatite cu sute si sute de adrese de email, vizibile. Intre ele, ale voastre si a mea…
mouse_with_flag.gif
DECI:
1. Nu dati FORWARD (redirectionare) pe NICIUN FEL DE EMAIL IN LANT. Este cea mai buna forma de a va proteja prietenii.
2. Daca totusi vreti neaparat sa dati FORWARD, cel putin trimiteti emailul cu adresele destinatarilor scrise in modul BCC (Blind Carbon Copy, copie oculta), si nu in TO (catre).
Scriind adresele destinatarilor in BCC, cei care primesc lantul nu vor putea citi adresele celorlalte persoane carora le-ati mai trimis emailul, iar astfel se franeaza oarecum spamul.
3. Atunci cand veti retrimite un email cu  FORWARD, stergeti mai intai din noul email adresele posibililor expeditori anteriori. Altfel spus, nu lasati scrisa in email nicio alta adresa, a nimanui, cu exceptia propriei voastre adrese. Cel putin, nu vom darui asa de usor spammerilor, adresele rudelor si prietenilor nostri.
Modul BCC se gaseste in orice program de trimitere a mailurilor, dar trebuie activat. La yahoo se afla deasupra lui TO, si scrie ADD BCC. Apasati pe acest anunt si se deschide fereastra pentru BCC.
A, da. Daca folositi insert addresses, mailurile pe care veti trimite mesajul vor fi in TO, dar le puteti selecta, apoi le copiati in BCC. La TO este bine daca lasati o singura adresa pe care vreti sa trimiteti mesajul!
4. Nu uitati de la subiect (Subject) sa stergeti Fwd. Lasati numai titlul mesajului!
Acest mesaj este distribuit pe intreaga retea de Internet, si continua sa se distribuie, in beneficiul tuturor. Raspandeste- l si tu, dar cu adresele scrise in BCC!
Reclame

5 gânduri despre „„Spamul” – citiţi cu atenţie!

  1. eu nu am trimis niciodata nimic inapoi la prieteni dar nu stiu ce se intimpla ca mai nou primesc o gramada de spamuri si cum nu folosesc demult calculatorul cred ca a fost infectat ca nu mai merge cum mi-a mers,si nu am pe cine sa intreb.E problema daca de ex deschid spamurile ce le-am primit?Chiar nu stiu!Daca mi-ati spune ar fi chiar bine ca mai invat si eu ceva! MULTUMESC!

  2. E o informatie extraordinar de utila, pentru care multumesc mult, era un adevarat stres cand forwardam un mesaj si nu voiam ca destinatarii sa vada si adresele celorlalti. Am incercat si inainte, dar imi baga adresele la „To” si nu rezolvam nimic, abia acum am inteles ca rebuia sa le iau cu „cut” si sa le bag in casuta BBC. Multumesc inca o data!

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s