Fiecare, oricine, cineva, … nimeni

Fiecare , Oricine , Cineva , … Nimeni

     ION  Fiecare , GEORGE Oricine , MIHAI Cineva si NICOLAE  Nimeni , toti patru sunt vecini . Sunt niste oameni foarte cumsecade , trec drept oameni de clasa inalta . Ii intalniti pretutindeni .

     Toti patru sunt membrii unei Biserici . Fiecare , Oricare , Cineva si  Nimeni ! Sunt niste membrii foarte ciudati . Nu au capriciile lor , ca fiecare , ca fiecare din noi e diferit de ceilalti, dar acestia au o mentalitate aparte supra Bisericii si asupra misiunii .

     Iata, de exemplu,  activitatea lor in ziua Domnului .

     Fiecare, de obicei,  ramane acasa duminica pentru ca trebuie sa se odihneasca . De data aceasta s-a dus la pescuit . De ce ? Ca sa aiba ce povesti a doua zi la serviciu.

     Oricine, ar vrea sa vina la biserica . Are intentii bune si serioase , doar ca-si aduce aminte de un lucru : Cineva s-a suparat pe pastor din cauza unor lucruri pe care le-a spus dintr-o pilda a Domnului cu lumina care in loc sa lumineze face numai fum. Si Cineva sustine ca pastorul l-a vizat direct pe el . Daca Oricine merge la Biserica , atunci se supara Cineva . Si atunci , ca sa nu fie suparare , Oricine si Cineva au hotarat mai bine sa stea amandoi acasa .

    Imaginati-va, cine a mers la Biserica :  Nimeni  !  E gluma ? Dintre toti , Nimeni e sigurul om cumsecade .

    Cine merge sa faca vizite : Nimeni .

    Cine vine la munca voluntara ? Nimeni .

    Cine se duce sa ajute pe frati , cand au nevoie de ajutor ? Nimeni.

    Cel mai harnic , cel mai darnic , cel mai saritor , cel mai plin de zel e el . Adica : NIMENI .

    Odata pastorul a facut apel . Era nevoie de un invatator la scoala duminicala . Fiecare a crezut ca merge Oricine , iar Oricine a crezut ca merge Cineva . Stiti cine s-a dus pana la urma ? Nimeni .

    Apoi s-a mutat prin vecini un strain care era necredincios . Era de datoria lor sa se duca sa-l castige la Hristos . Fiecare s-a gandit : poate o sa-i vorbeasca Cineva . S-a inselat . Oricine ar fi putut face un efort si sa spuna vecinului despre mantuire , dar a zis ca nu vrea sa fie el primul . Deja  stiti cine s-a dus sa-l castige pe noul vecin la Domnul : Nimeni .

  Morala : Toti suntem raspunzatori de lucrarea Domnului si mantuirea altora . Daca spunem in sinea noastra ca lucrarea sfanta o face  Fiecare , sau Oricine  sau  Cineva , o va face Nimeni .

    Sa ne ajute Domnul sa o facem TOTI ,  AMIN .

Reclame

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s