Inovaţie evreiască

Iluminat stradal cu ajutorul autovehiculelor

o firmă israeliană prezintă o inovaţie deosebită: la trecerea peste pragurile de frânare din zonele cu trafic mai liniştit se poate produce curent electric. Printre cei interesaţi de implementarea unui astfel de proiect se află şi guvernatorul Californiei, Mr. Arnold Schwarzenegger.

Firma israeliană “Innovative Patents Ltd” din Ierusalim este convinsă de faptul că descoperirea sa va contribui la o revoluţionare a modalităţilor de generare a curentului electric şi, în acelaşi timp, va diminua poluarea mediului înconjurător, chiar dacă circulaţia cu maşina va continua.

  Pragurile de reducere a vitezei reprezintă elementul cheie pentru punerea în aplicare a acestei idei. Când o maşină trece peste un astfel de prag de frânare se produce energie electrică. Colaboratorii firmei au dezvoltat un procedeu pentru a stoca astfel energia produsă, iar agregate special construite vor alimenta în viitor lămpile de pe stradă.

Ron Chen, directorul general al “Innovative Patents Ltd”, a declarat presei că brevetul cerut de firma sa a generat deja un entuziasm deosebit în rândul autorităţilor locale din diferite zone ale globului. Printre cei interesaţi se numără şi guvernatorul Californiei, Mr. Arnold Schwarzenegger.

“Datorită invenţei noastre de a obţine energie electrică în timpul trecerii unui autovehicul peste pragurile de frânare, administraţiile oraşelor şi alte instituţii publice vor putea economisi sume mari de bani, chiar de ordinul miliardelor de dolari. Să nu mai vorbim de faptul că astfel contribuim şi la protejarea mediului înconjurător”, a mai declarat Ron Chen.

Reclame

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s